SKŁADNIKI (porcja - 183 kcal):
- 2 kromki chleba razowego
- jajko
PRZYGOTOWANIE:
1. Białko i połowę żółtka wbić do miski i rozbełtać.
2. Kromki chleba przekroić na pół i namoczyć z obu stron w jajku.
3. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez tłuszczu. Tosty smażą się niezwykle szybko!
Smacznego! :)
2. Kromki chleba przekroić na pół i namoczyć z obu stron w jajku.
3. Smażyć na rozgrzanej patelni grillowej bez tłuszczu. Tosty smażą się niezwykle szybko!
Smacznego! :)
Właśnie dzisiaj zastałam rano moją Mame robiącą takie tosty;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam go:D.
OdpowiedzUsuńMoja mama to uwielbia, ja raczej za takim czymś nie przepadam:)
OdpowiedzUsuńHaha też bardzo lubię i zanim tu weszłam planowałam jutro na śniadanie :P
OdpowiedzUsuńmuszę spróbować, przepis idealnie dopasowany poziomem trudności do moich umiejętności :) hehe, może jutro wypróbuję! pozdrawiam [kropkapeel.blog.pl]
OdpowiedzUsuńfrancuskie tosty - pycha ! ;)
OdpowiedzUsuńJak z razowego chleba to zabieram 2 kromki! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tosty francuskie. :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tosty francuskie , często je robię na słodko lub z serkiem :)
OdpowiedzUsuńteż je uwielbiam;)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie:) Osobiście jednak wolę z odrobiną tłuszczyku:)
OdpowiedzUsuńrazowe pieczywo? jajko bez przypraw?w dodatku połowa żółtka... i wszystko smażone bez tłuszczu na patelni która nie jest do tego przeznaczona...BEZNADZIEJA !!!
OdpowiedzUsuń