Potrafię jeść gorzkie kakao na sucho niczym czekoladę, dlatego ciasteczka są dla mnie przepyszne.
SKŁADNIKI (na 8 ciasteczek; jedno ciasteczko 45 - kcal):
- 100 g fasoli z puszki
- jajko
- łyżka płatków owsianych górskich
- 2 łyżki otrębów owsianych
- łyżka otrębów pszennych
- łyżka kakao
- 4 suszone daktyle
- 10 ml wody
- 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE:
1. Fasolę zmiksować na puree z żółtkiem jaja.
2. Wymieszać płatki owsiane, otręby, kakao oraz proszek do pieczenia i dodać do puree.
3. Daktyle posiekać i zalać 10 ml wrzątku, a po przestygnięciu dodać do papki fasolowo-kakaowej.
4. Białko jaja ubić na sztywną masę i zmieszać z papką.
5. Wyłożyć ciasteczka na silikonowy papier do pieczenia.
6. Piec ok. 15 min w 180 stopniach.
Smacznego! :)
5. Wyłożyć ciasteczka na silikonowy papier do pieczenia.
6. Piec ok. 15 min w 180 stopniach.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz