SKŁADNIKI (słoiczek - ok. 300 kcal):
- 50 g suchego ryżu naturalnego, brązowego
- puszka ryby w pomidorach (u mnie szprot)
- cebula
- marchew
- pietruszka
- 1/2 papryki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- przyprawy: pieprz, papryka mielona ostra, papryka mielona słodka
PRZYGOTOWANIE:
1. Pokrojoną w kostkę cebulę udusić na patelni, tak, aby się za bardzo nie rozmiękła.
2. Warzywa ugotować do miękkości i zmiksować z rybą, cebulą i przecierem pomidorowym. (Nie dodawać całej puszki. Wystarczy rybka, która jest "oblepiona" sosem. [(U mnie resztą sosu cieszył się kotek ;) ] )
3. Papkę rybną wymieszać z ugotowanym ryżem brązowym.
4. Dodać przyprawy według uznania. Ja myślę, że im ostrzej, tym bardziej przypomina paprykarz ;)
Smacznego! :)
z brązowym ryżem chętnie bym spróbowała! :)
OdpowiedzUsuńSmacznego i na zdrowie:)
OdpowiedzUsuńRaz w życiu kupiłam paprykarz w konserwie, o matko - jakie to było okropne :( Ale Twoja wersja to inna bajka! :)
OdpowiedzUsuń