SKŁADNIKI (cały pasztet - ok 500 kcal):
- udko z kurczaka bez skóry
- wątróbka drobiowa 100 g
- 100 g ugotowanej fasoli
- małe jajo
- marchew
- duża cebula
- przyprawy do smaku: pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
1. Fasolę wymoczyć przez noc i ugotować.
2. Ugotować marchewkę i udusić cebulę.
3. Wątróbkę usmażyć bez tłuszczu, ewentualnie podlewać wodą.
4. Wszystkie składniki zmielić w maszynce do mięsa i wymieszać z jajkiem
2. Ugotować marchewkę i udusić cebulę.
3. Wątróbkę usmażyć bez tłuszczu, ewentualnie podlewać wodą.
4. Wszystkie składniki zmielić w maszynce do mięsa i wymieszać z jajkiem
5. Papkę wyłożyć do formy wyłożonej silikonowym papierem do pieczenia lub na sam silikonowy papier do pieczenia, tak aby pasztet był wysoki, gdyż podczas pieczenia się troszkę spłaszcza.
6. Piec w 180 stopniach przez 45 min.
Smacznego! :)
6. Piec w 180 stopniach przez 45 min.
Smacznego! :)
fajny pomysł na pasztecik ;)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak domowy pasztet :) najlepszy!
OdpowiedzUsuńUwielbiam domowe pasztety! ;)
OdpowiedzUsuńTaki trochę mix pasztetowy :D
OdpowiedzUsuńOj tak, domowy pasztet to jest niebo w gębie dla fanów takich 'rzeczy'. A ja fanem jestem! :))
OdpowiedzUsuńNie przepadam za tego typu wyrobami;)
OdpowiedzUsuńpodoba mi się Twój blog! masz wiele fajnych, zdrowych przepisów, będę tu częściej zaglądać, dlatego dodałam Twój blog do obserwowanych :)
OdpowiedzUsuńmiłego wieczoru :*