I ostatni przepis na dziś! Bardzo smaczne ciasteczka z nadzieniem jabłkowym, przez co smakują niczym szarlotka!
SKŁADNIKI (8 ciasteczek; 1 ciastko - ok. 40 kcal):
- 2 jabłka
- jajko
- 115 g. białej fasoli z puszki
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
PRZYGOTOWANIE
1. Otręby zmiksować na mąkę.
2. Fasolę zmiksować z żółtkiem na puree, a potem zmieszać je z otrębami.
3. Ubić białko i zmieszać je delikatnie z fasolową papką.
4. Jabłka przekroić na ćwiartki i podgrzać w mikrofali przez ok 2,5 min.
5. Jabłka zmiksować z cynamonem tak, aby w musie były grudki.
6. Wyłożyć cieniutką warstwę fasolowej papki na silikonowy papier do pieczenia, nałożyć na nią mus jabłkowy, a następnie nałożyć na to grubszą warstwę papki fasolowej.
7. Piec ok. 15 min w 180 stopniach.
2. Fasolę zmiksować z żółtkiem na puree, a potem zmieszać je z otrębami.
3. Ubić białko i zmieszać je delikatnie z fasolową papką.
4. Jabłka przekroić na ćwiartki i podgrzać w mikrofali przez ok 2,5 min.
5. Jabłka zmiksować z cynamonem tak, aby w musie były grudki.
6. Wyłożyć cieniutką warstwę fasolowej papki na silikonowy papier do pieczenia, nałożyć na nią mus jabłkowy, a następnie nałożyć na to grubszą warstwę papki fasolowej.
7. Piec ok. 15 min w 180 stopniach.
bardzo fajne ,smakowite zdrowe ciasteczka ;)
OdpowiedzUsuńŚwietne te ciacha :) Lubię bardzo wypieki z fasoli.
OdpowiedzUsuńJako fanka ciasteczek jestem chłonna na każdy nowy przepis^^
OdpowiedzUsuńCiekawe ciasteczka:)
OdpowiedzUsuń