SKŁADNIKI (porcja - 225 kcal):
- łyżka kaszy jaglanej
- 1,5 łyżki kaszy manny
- 250 ml. mleka 1,5 %
- 100 ml. wody
PRZYGOTOWANIE:
1. Kaszę jaglaną przepłukać obwicie w zimnej wodzie, a później we wrzątku (aby pozbyć się lekkiej goryczy).
2. Zalać kaszę mlekiem oraz wodą i wsypać kaszę manną.
3. Gotować aż do zagotowania, a później na malutkim ogniu do zgęstnienia.
Smacznego! :)
Wiem, że przepis jest wręcz banalny, ale chciałam się podzielić swoją obsesją na punkcie zup mlecznych, które goszczą u mnie na stole każdego weekendowego poranka! :)
2. Zalać kaszę mlekiem oraz wodą i wsypać kaszę manną.
3. Gotować aż do zagotowania, a później na malutkim ogniu do zgęstnienia.
Smacznego! :)
Wiem, że przepis jest wręcz banalny, ale chciałam się podzielić swoją obsesją na punkcie zup mlecznych, które goszczą u mnie na stole każdego weekendowego poranka! :)
dobre śniadanie!:)
OdpowiedzUsuńmmm proste i pyszne ;D
OdpowiedzUsuń