SKŁADNIKI (całość - ok. 180 kcal)
- 4 mandarynki
- 50 ml wody
- prawie 10 g. żelatyny
- 2 białka
- łyżeczka miodu
PRZYGOTOWANIE
1. Wyjąć pestki z obranych mandarynek i wrzucić do miksera.
2. Rozpuścić żelatynę i miód w wodzie i zmiksować z mandarynkami, po czym pozostawić do przestygnięcia.
3. Ubić białka na sztywną pianę
3. Ubić białka na sztywną pianę
4. Dolać do białek mandarynkową mieszankę, lekko mieszając.
5. Przełożyć masę do formy wyłożonej folią spożywczą, co ułatwi wyjmowanie galaretki.
5. Przełożyć masę do formy wyłożonej folią spożywczą, co ułatwi wyjmowanie galaretki.
6. Pozostawić na parę godzin do stężenia.
Smacznego! :)
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz