Kiedyś nie wyobrażałam sobie jedzenia płatków owsianych bez mleka. Teraz starając się jakoś urozmaicić to wspaniałe danie i nie popadać w monotonię żywieniową, próbuję różnych kombinacji. Dzisiaj zawitała u mnie owsianka z jabłkiem jako część śniadania!
SKŁADNIKI (porcja - 200 kcal):
- 2 łyżki płatków owsianych górskich
- łyżka otrębów owsianych
- jabłko
- 2 daktyle
- 250 ml wody
- cynamon (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
1. Wieczorem zalać płatki owsiane górskie i rozdrobnione daktyle wrzątkiem i przykryć.
2. Ostygnięte płatki wstawić do lodówki na całą noc.
3. Rano dodać otręby owsiane i gotować.
4. Włożyć do mikrofali 3 obrane ćwiartki jabłka na 2 minuty przy maksymalnej mocy.
5. Wrzucić miękkie jabłko z mikrofali do gotującej się owsianki i gotować aż do uzyskania papki z kawałkami jabłek.
Smacznego! :)
2. Ostygnięte płatki wstawić do lodówki na całą noc.
3. Rano dodać otręby owsiane i gotować.
4. Włożyć do mikrofali 3 obrane ćwiartki jabłka na 2 minuty przy maksymalnej mocy.
5. Wrzucić miękkie jabłko z mikrofali do gotującej się owsianki i gotować aż do uzyskania papki z kawałkami jabłek.
Smacznego! :)
Owsianki to super sprawa, z jabłkiem i cynamonem wymiata! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam owsianki ale na mleku ;)
OdpowiedzUsuńpyszne:)
OdpowiedzUsuńkażda owsianka jest pyszna!;)
OdpowiedzUsuń